2023 På Hvitfeldtska bodde vi

FILMVISNING I KALYPSO
tor 23/3 kl 17-19:
På Hvitfeldtska bodde vi
(biopremiär den 21 april).
Välkomna alla kapsyliter + en gäst eller två!
Hälsningar Victoria Rixer

Soppa & vin till självkostnadspris från kl 17, filmen sätts på kl 17:30. Efteråt kan vi som vill hänga kvar och prata och mysa lite.

”EU-toppmötet i Göteborg 2001. Nils Petter Löfstedt har rest dit med sig sin kamera och en dröm om att bli fotograf. Han bor tillsammans med sin vän Anders på Hvitfeldtska gymnasiet, som staden har upplåtit till övernattning för människor som liksom de har kommit till staden för att delta i seminarier, workshops och demonstrationer och för att festa och ha kul. Men en morgon, redan innan mötet har börjat, spärrar polisen av skolan med en containermur. Ingen får komma in, ingen får gå ut. Tio timmar senare har alla på skolan, 459 personer, gripits misstänkta för våldsamt upplopp. Kvar på den avspärrade skolgården, gömda i en kastrull, ligger 15 rullar exponerad svartvit film. Nils Petters fotografier. Nu, tjugo år senare, söker han upp några av dem som fastnat på hans bilder.

Händelserna som kom att bli kända som Göteborgskravallerna har satt djupa spår och flera av de som var där har inte pratat om det som hände. Förrän nu.”